Мій рецепт гуляшу. Як приготувати найсмачніше м’ясо з підливою
Гуляш – це м’ясо (яловичина, свинина або навіть курка) з підливою. Рецептів гуляшу не один десяток, і у сьогоднішній публікації я хочу поділитися своїм рецептом.
Гуляш ідеально поєднується з будь-якими гарнірами – картоплею, макаронними виробами, рисом, гречкою, овочами.
Самий смачний гуляш вийде з яловичини, але ціна на цей вид м’яса сьогодні, м’яко кажучи, зашкалює.
Але не варто засмучуватися, так як зі свинини або курки гуляш теж виходить смачним, та й готувати швидше.
А ще я хочу поділитися цікавим рецептом приготування м’яса. Всього три інгредієнти і біля плити стояти не потрібно:
Інгредієнти
- М’ясо м’якоть – 800 – 1000 грам;
- Цибуля ріпчаста – 1 штука;
- Часник – 2 – 3 зубчики;
- Борошно – 1 столова ложка;
- Лаврушка – пару листочків;
- Рослинне масло – 3 столові ложки;
- Сіль, перець, спеції – за смаком.
При бажанні в гуляш можна додати моркву. Часто в гуляш додають томатну пасту. Я це роблю в залежності від настрою – який гуляш мені хочеться приготувати сьогодні – томатний або звичайний.
Покрокове приготування
1. М’ясо нарізати невеликими шматочками, можна довільно, але найчастіше на гуляш ріжуть м’ясо брусочками.
2. Обсушити їх паперовими серветками.
3. У казан або сковороду з товстим дном влити олії і поставити на плиту.
4. М’ясні шматочки слід обов’язково викладати на розпечене масло. Щоб у них була апетитна скоринка, а м’ясний сік лежить всередині. Обсмажити шматочки, періодично помішуючи, не допускаючи пригорання.
5. Важливий момент: НЕ СОЛИТИ! Так як сіль витягує м’ясний сік, і м’ясо вийде сухим, а значить недостатньо смачним.
6. Якщо в процесі смаження м’яса виділилося багато соку, краще його злити, а не випарювати. Його можна буде додати в гуляш трохи пізніше.
7. До смаженої м’яса додати цибулю і часник, обсмажити до прозорості.
8. Потім влити бульйон (або воду), а так само сік, який до цього злили з сковороди. М’ясо повинно бути повністю занурене в бульйон. Зменшити вогонь і тушкувати:
- курку – 30 – 40 хвилин;
- свинину – 1 година;
- яловичину 1,2 – 1,5 години.
За 15 хвилин до кінця приготування додати борошно, яку попередньо можна прожарити на сухій і чистій сковороді.
Добре перемішати, щоб не було грудочок.
Залишилося за смаком гуляш посолити, поперчити, на свій розсуд додати спеції.